Zetes maakt voortgang productieproces Van Merksteijn inzichtelijk

Eindhoven, 31 augustus 2021 – Van Merksteijn, één van de grootste producenten van wapeningsproducten en hekwerkpanelen ter wereld, kiest voor Zetes om de voortgang van het productieproces inzichtelijk te maken. Zetes Nederland levert de FZ-A3 Toughpads (Panasonic) en implementatiediensten voor maar liefst 120 machines op de locatie te Almelo. Tevens zorgt Zetes voor de Mobile Device Management-software en het updaten daarvan. De belangrijkste reden voor de vervanging is de veroudering van het huidige systeem.

Met het nieuwe systeem stapt Van Merksteijn over op Android.

Inzicht in productievoortgang cruciaal

Door de implementatie van de nieuwe toughpads kan het personeel op de werkvloer de productievoortgang in de gaten houden. Ook meldt men wanneer een batch met producten gereed is. Als een batch onvolledig is of niet op tijd klaar is, kan dit vergaande gevolgen hebben voor de rest van de supply chain. Denk hierbij aan extra kosten voor stilstaande of lege kilometers in transport of een klant die te lang op een order moeten wachten, omdat deze niet compleet of later dan afgesproken wordt geleverd.

Mobile Device Management en ZetesCare ontzorgen
Zetes levert ook de Mobile Device Management-software die zorgt dat alle Toughpads centraal te beheren zijn. Tevens heeft Van Merksteijn een meerjarig contract afgesloten voor ZetesCare. Met dit dienstenpakket ontlast Zetes de IT-afdeling van de klant, door ervoor te zorgen dat alle apparatuur altijd correct is geconfigureerd en het beheer van de juiste software- en firmware centraal plaatsvindt. Ook kan Van Merksteijn gebruik maken van de Zetes RMA-portal, voor 24-7 online inzicht in reparatie- of SWAP status, asset management en standaard rapporten.

“De laatste jaren hebben we veel tijd en energie gestoken in de vernieuwing van onze systemen die het productieproces optimaliseren. Dit is de laatste stap naar inzicht in het verloop van ons productieproces. Uiteindelijk doen we dit om onze klanten, over de hele wereld, de beste service te blijven bieden.” Chris Wantia ICT manager bij Van Merksteijn.

Over Van Merksteijn
Staal en Van Merksteijn worden wereldwijd vaak in één adem genoemd. Van Merksteijn is leading op het gebied van stalen wapeningsproducten en hekwerkpanelen. Het resultaat van voortdurend blijven investeren in verbetering. In snelheid, service, oplossingen en partnership. In duurzaamheid, veiligheid en arbeidsomstandigheden voor meer dan een 5-sterrenkwaliteit.

Over Zetes
Zetes is een internationaal softwarebedrijf met de missie: het optimaliseren van uw supply chain. Zetes levert software in combinatie met technologie om de supply chain van bedrijven te automatiseren en om goederen en personen te identificeren. Door de logistiek van bedrijven efficiënter en inzichtelijker te maken, zorgt Zetes voor een betere visibiliteit en traceerbaarheid van de volledige keten: vanaf de verpakkingslijn tot in de winkel. Zetes heeft klanten in verschillende branches zoals retail, farmaceutica en gezondheidszorg, distributie, voeding, transport en logistiek, post- en koeriersdiensten en de automotive sector. Zetes’ afdeling voor persoonsidentificatie voorziet overheidsinstanties en internationale instellingen van oplossingen voor het authenticeren van burgers voor bijvoorbeeld het verstrekken van veilige identificatie- en reisdocumenten en het samenstellen van nationale bevolkingsregisters en kiezerslijsten voor verkiezingen.

Zetes Nederland is gevestigd  in Eindhoven. Daarnaast heeft het bedrijf nog 29 vestigingen in 21 verschillende landen, waar in totaal zo’n 1300 mensen werken. In 2020 haalde Zetes een omzet van 281.1 miljoen euro. Sinds 2017 is Zetes een onafhankelijke dochteronderneming van de Panasonic Corporation.

Stuur een reactie