Van Gelder automatiseert magazijnprocessen met Astro WMS

Breda, 11 maart 2019 – Warehousemanagementspecialist Consafe Logistics maakt bekend dat AGF- groothandel Van Gelder groente & fruit het Astro WMS gaat implementeren in een nieuw magazijn van 30.000 m2. Door te investeren in automatisering en mechanisering kan Van Gelder de komende jaren blijven inspelen op de snelgroeiende vraag naar versproducten. Verder helpt het WMS de logistieke efficiency te optimaliseren en alle orders van klanten flexibeler en sneller te verwerken. 

Magazijnprocessen automatiseren en mechaniseren

Van Gelder neemt in 2019 een nieuw hypermodern bedrijfspand in gebruik met een magazijn van 30.000 m2, voor het opslaan, sorteren, verwerken en verzenden van groente- en fruitproducten. Dit magazijn op het Nieuw-Reijerwaard business-park in Ridderkerk wordt in vergaande mate geautomatiseerd en gemechaniseerd door Consafe Logistics en Vanderlande. Met als doelstelling dat Van Gelder succesvol kan blijven groeien in een steeds groter wordende markt voor versproducten. Consafe Logistics heeft Van Gelder eerst geadviseerd bij het specificeren van alle benodigde logistieke oplossingen en gaat nu het Astro WMS implementeren met een koppeling naar Van Gelder’s IT-servicebus. Astro WMS gaat direct communiceren met een ‘goods-to-man’ ADAPTO-systeem van Vanderlande en via de IT-servicebus met de ERP- en TMS-systemen die Van Gelder gebruikt. 

Groeikansen benutten 

“Wij hebben al in 2014 besloten flink te gaan investeren voor de huidige periode van hoogconjunctuur en snelgroeiende vraag naar versproducten”, vertelt Demis van Kouwen, bedrijfsmanager bij Van Gelder. “Sinds 2010 is onze omzet gestegen van 15 miljoen naar zo’n 90 miljoen in 2018 en er liggen nog meer groeikansen. Vanwege ons snelgroeiende assortiment in combinatie met de steeds korter wordende doorlooptijden in de markt, zetten wij in het nieuwe magazijn sterk in op innovatie via automatisering en mechanisatie van alle processen. Wij zochten een WMS oplossing met aantoonbare ervaring in onze sector, waarmee wij snel kunnen inspelen op veranderingen in de vraag van klanten. Het Astro WMS van Consafe Logistics voldoet het beste aan onze eisen en wensen.”

Vanaf scratch automatiseren

“Het verheugt ons dat Van Gelder als snelst groeiende AGF-specialist met het grootste assortiment dagverse producten van Nederland voor Consafe Logistics heeft gekozen”, zegt Chief Sales Officer Henk-Jan van Donkelaar. “Daarbij krijgen wij de kans om alle processen in een vergaand gemechaniseerd nieuw magazijn vanaf scratch zo optimaal mogelijk te automatiseren met het Astro WMS. In samenwerking met Vanderlande, waarmee wij al vaker succesvolle projecten hebben gerealiseerd.”

Stuur een reactie