Spirotech introduceert efficiënte en stille SpiroVent Superior S250 vacuümontgasser

Helmond, 19 mei 2021 – Spirotech breidt het assortiment vacuümontgassers uit met de Superior S250. Deze nieuwe oplossing verbetert de efficiency van kleine en middelgrote verwarming- en koelinstallaties met de gepatenteerde Venturi-loop. Dankzij verbeteringen in de constructie en isolatie werkt de SpiroVent Superior S250 vrijwel geruisloos.

Kleine en middelgrote installaties
De SpiroVent Superior S250 is ontworpen voor een systeemvolume tot 5 m³ en een drukbereik van 0,5 tot 2,5 bar, oftewel kleine tot middelgrote installaties in de utiliteitsbouw en woningbouw. Verder is de ontgassingscapaciteit maximaal 74 l / u en de werktemperatuur tussen de 15 en 70 ° C. Een display geeft de status van het ontgassen weer, op basis waarvan de installateur het apparaat eenvoudig kan instellen.

Geruisloos kosten besparen

Een SpiroVent Superior S250 zorgt voortdurend voor een hoge en stabiele systeemprestatie, terwijl het ontgassen resulteert in een besparing op de energiekosten, onderhoud en reparatie en de CO2-uitstoot. Omdat het geluidsniveau van de S250 slechts 41 dB (A) bedraagt is deze zelfs te installeren in ruimtes waar amper geluid mag zijn.

Installatie- en beheergemak
Installateurs kunnen de SpiroVent Superior S250 met twee flexibele slangen en een montageset ‘plug & play’ installeren en direct daarna door klanten laten gebruiken. De afmetingen bedragen 524x386x252 mm (H/B/D) en het gewicht slechts 11 kg. Indien gewenst is de nieuwe vacuümontgasser van Spirotech ook aan te sluiten op een gebouwbeheersysteem.

Over Spirotech

Spirotech, een familiebedrijf met een wereldwijde aanwezigheid, ontwikkelt, fabriceert en verkoopt al ruim 50 jaar hoogwaardige energie-efficiënte oplossingen voor HVAC-systemen. Het bedrijf staat bekend als een toonaangevende expert op het gebied van systeemwaterkwaliteit en heeft als missie de beste oplossingen te bieden om energie te besparen, het comfort te verhogen en de prestaties van koel- en verwarmingssystemen te optimaliseren.  Meer informatie over het bedrijf, de producten en diensten is te lezen op www.spirotech.nl.

Stuur een reactie