Riedel optimaliseert logistiek met Astro WMS

Breda, 27 januari 2020 – Warehousemanagementspecialist Consafe Logistics maakt bekend dat Riedel de logistieke processen in haar distributiecentrum in Ede optimaliseert met het Astro WMS. Riedel is de Nederlandse marktleider in fruitige dranken, die momenteel bezig is met de implementatie van een WMS ter vervanging van de beperkte logistieke functionaliteit in het bedrijfsbrede ERP-systeem. Riedel heeft voor Consafe Logistics gekozen vanwege de pragmatische aanpak en flexibiliteit van de geadviseerde oplossing.

Passie voor fruitdranken

Riedel produceert en levert met een passie voor fruit onder andere de bekende dranken Appelsientje, CoolBest en DubbelFrisss en als productiepartner tevens een aantal private labels. “Na onze verzelfstandiging vanuit een groot bedrijf zijn wij gestart om met een bedrijfsbreed ERP-systeem ook alle logistieke processen aan te sturen”, vertelt projectmanager Bas Nas. “Door onze succesvolle groei liepen wij daarbij echter tegen een aantal beperkingen aan. Als oplossing zijn wij daarom op zoek gegaan naar een WMS met flexibel te gebruiken functionaliteit en uitbreidingsmogelijkheden. Dat is het Astro WMS van Consafe Logistics geworden, omdat zij vanaf het eerste contact pragmatisch en snel handelend met ons mee dachten. Verder hebben wij een aantal referenties bezocht die de aanwezige kennis en ervaring bevestigden.”

Logistieke processen optimaliseren
“Riedel is een bekend Nederlands bedrijf met een rijke historie en nog steeds flinke groei-ambities”, zegt Henk-Jan van Donkelaar, Chief Sales Officer van Consafe Logistics. “Het verheugt ons dat zij Consafe Logistics als partner hebben gekozen voor het optimaliseren van de logistieke processen. Beide bedrijven passen qua cultuur goed bij elkaar. Verder kijken zij net als wij met een lange termijn visie naar  mogelijkheden voor procesverbeteringen en innovaties. Behalve de implementatie van het Astro WMS integreren wij onze software ook met het bij Riedel aanwezige ERP-systeem en zorgen wij ervoor dat alle magazijnmedewerkers er efficiënt mee kunnen werken.”

Over Riedel
Riedel is met ruim 200 medewerkers een middelgroot bedrijf gevestigd in Ede. Het bedrijf produceert onder andere fruitdranken van de bekende merken Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss en enkele private labels en is in Nederland marktleider binnen de categorie fruitige dranken. Sinds 2017 is Riedel eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment.

Over Consafe Logistics
Consafe Logistics is een toonaangevende Europese leverancier van warehouse management oplossingen. Het bedrijf helpt klanten met betrouwbare, flexibele en slimme oplossingen een voorsprong te nemen op de concurrentie. De medewerkers zetten hun ervaring en kennis in om klantspecifieke oplossing te creëren, die innovatief, betaalbaar en duurzaam zijn. De Consafe Logistics Groep, opgericht in 1978, heeft zo’n 400 werknemers en ondersteunt wereldwijd klanten vanuit dochterondernemingen in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lund, Zweden.

Stuur een reactie