LogiMAT: Dematic presenteert innovaties en gestandaardiseerde automatiseringsoplossingen

‘s-Hertogenbosch, 22 januari 2020 – Dematic presenteert op de LogiMAT 2020 beurs in Stuttgart een aantal innovaties en gestandaardiseerde automatiseringsoplossingen. De intralogistieke specialist is van 10 tot 12 maart aanwezig met de nieuwe micro-fulfillment oplossing, een innovatie voor retailers die orders binnen een uur willen gaan leveren. Verder introduceert het bedrijf de ‘Dematic Multishuttle 2 E’, voor het opslaan, bufferen en op volgorde zetten van producten tussen het magazijn, de picklocaties en orderassemblage.

Op de twee verdiepingen hoge stand H61 in hal 1 is tevens te zien hoe de opslag van pallets te optimaliseren is met de modulaire Dematic Pallet Unit Storage Handling (PUSH) oplossing. Tenslotte maakt deze logistieke automatiseerder de toepassingsmogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) inzichtelijk met behulp van het Dematic Automated Mixed Case Palletizing (AMCAP) systeem.

Innovatieve flexibel schaalbare oplossingen
“Het is onze missie om samen met klanten innovatieve flexibel schaalbare oplossingen te implementeren, voor het continu optimaliseren van efficiënte material handling, ook bij toekomstige groei en procesveranderingen”, zegt Jessica Heinz, Head of Marketing & Business Development Dematic Central Europe. Met de nieuwe Dematic micro-fulfillment oplossing zet het bedrijf een volgende standaard neer voor omni-channel distributie, omdat daarmee orders volledig automatisch binnen een uur samen te stellen zijn. Dankzij het compacte ontwerp van bijna 900 m2 is het te installeren achter winkelruimtes in binnensteden, of als een apart stedelijk fulfillment-centrum. Het verkleint de afstand tot klanten en daarmee ook de levertijd aanzienlijk.

Nieuwe generatie Multishuttle
De onlangs geïntroduceerde micro-fulfillment oplossing is gebaseerd op bewezen technologie, waaronder de Dematic Multishuttle. Tijdens LogiMAT introduceert het bedrijf de nieuwe generatie Multishuttle 2 E. Daarmee zijn voor het eerst gestandaardiseerde dozen en bakken op te slaan en terug te halen. Behalve interfaces met de standaardonderdelen, zoals rails, lift, conveyors en unieke transfer, biedt de nieuwe shuttle een hogere verwerkingssnelheid met een grotere nauwkeurigheid. Het in realtime dynamisch herpositioneren van goederen zorgt ervoor dat de juiste producten op het exacte moment op de juiste posities staan. Daarbij zijn alle handelingen op een transparante wijze te monitoren op basis van key performance indicatoren. Dematic’s iQ software, met haar eigen experts ook als optie voor SAP verkrijgbaar, coördineert alle logistieke processen in het magazijn, vanaf de orderpicking tot het verpakken.

Optimaliseren palletopslag en AI-toepassing
Op stand H61 in hal 1 is ook de Dematic PUSH automatiseringsoplossing te zien. Dit systeem werkt volledig modulair, met een configuratie die wordt afgestemd op de vereisten van geoptimaliseerde standaardcomponenten. Met als voordeel een snel te installeren oplossing. Het compacte ontwerp en de hoge opslagdichtheid maken een optimaal gebruik van de aanwezige magazijnruimte mogelijk. In vergelijking met niet geoptimaliseerde opslag tot zo’n 20% aan ruimtebesparing en een verwerkingscapaciteit van 400 pallets per uur. Tenslotte laat Dematic nog een AI-toepassing zien in de AMCAP automatiseringsoplossing. Dat is een high-performance systeem voor het sequentieel, volledig geautomatiseerd palletiseren van goederen en verpakkingseenheden, of rolcontainers. Het schaalbare ontwerp van deze oplossing maakt een flexibele verwerkingssnelheid tot duizenden containers per uur in een meerploegendienst mogelijk.

Fotobijschriften:
Dematic_Micro-Fulfillment.jpg: Op LogiMAT 2020 presenteert Dematic de nieuwe Dematic micro-fulfillment oplossing, speciaal ontwikkeld voor de behoeften van retailers met een hoge doorloopsnelheid (Foto Dematic).
Dematic_Multishuttle.jpg: Een andere innovatie van LogiMAT 2020 is de introductie en live demonstratie van de nieuwe Dematic Multishuttle 2E (Foto Dematic).
Dematic_AMCAP.jpg: De mogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) in de intralogistiek worden inzichtelijk gemaakt met het Dematic Automated Mixed Case Palletizing systeem. (Foto Dematic)

 

Over Dematic:
Dematic is een intralogistieke innovator die intelligente automatiseringsoplossingen ontwerpt, bouwt en ondersteunt voor productie-, magazijn- en distributiecentra van klanten die de toekomstige wereldhandel bepalen. Vanuit engineering-, productie- en servicefaciliteiten in ruim 25 landen en een wereldwijd netwerk van 8.000 medewerkers heeft Dematic al meer dan 6.000 installaties bij klanten overal ter wereld gerealiseerd, waaronder voor een groot aantal toonaangevende merken. Dematic, met de hoofdzetel in het Amerikaanse Atlanta, Georgia, behoort tot de KION Group – een wereldleider in vorkheftrucks, supply chain oplossingen, magazijnautomatisering en gerelateerde dienstverlening.

Meer informatie over Dematic is te vinden op: https://www.dematic.com/nl/

Stuur een reactie