Dynatrace opent AI-engine voor autonoom cloud-management met partners

Nieuwe generatie AIOps-functionaliteit en algoritmen voor toevoeging van externe data en events vereenvoudigen het managen van autonome cloud-toepassingen

Utrecht, 30 januari 2018 — Dynatrace, specialist in software intelligence, introduceert de volgende generatie van haar Artificial Intelligence engine Davis. Deze bevat nieuwe en verbeterde algoritmen, waaronder de mogelijkheid om data en events in te lezen vanuit oplossingen van partners. Dynatrace introduceert tegelijkertijd een programma voor ontwikkelaars om eenvoudiger en sneller data van derden in te lezen en het Dynatrace software intelligence platform uit te breiden. 

Autonome cloud-toepassingen

In tegenstelling tot andere AIOps en traditionele monitoringtools die vertrouwen op machine learning om correlaties te ontdekken, is Davis geschikt voor dynamische cloud-omgevingen waarin geen tijd is om te leren. Davis benut real-time kennis over alle afhankelijkheden in de volledige stack context, om op nauwkeurige wijze automatisch de oorzaak van problemen te achterhalen. Met als resultaat dat overbodig ruis wordt geëlimineerd en alleen deterministische antwoorden overblijven, waardoor automatische remediatie en uiteindelijk ook autonome cloud-toepassingen mogelijk worden.

Belangrijkste AI-verbeteringen

  • Slimmer en breder toepasbaar open platform: Dynatrace’s Davis kan nu meetgegevens, andere data en events van partneroplossingen inlezen, zoals van CI/CD en ITSM-tools. Met als voordeel betere antwoorden gebaseerd op meer context. Integraties zijn onder andere mogelijk met F5, IBM, DataPower, Citrix NetScaler, ServiceNow, Puppet en Chef.
  • Eenvoudiger meer automatiseren: Davis is verrijkt met algoritmen die beter variaties in de performance kunnen ontdekken, zonder te hoeven vertrouwen op basiswaarden. Door een nauwkeurigere data-analyse van de volledige stack zijn namelijk zowel ongelijksoortige alerts als de oorzaken daarvan nauwkeuriger te groeperen.
  • Deterministische antwoorden voor automatisering en zelfherstel: door meer en nauwkeurige functionaliteit voor probleemidentificatie, impactanalyse en oorzaakbepaling, kan Davis automatische remediatie-workflows voor zelfherstel in gang zetten.

Deterministische AI-aanpak

“Vier jaar geleden hebben wij met pionieren en voortdurend verbeteren een unieke deterministische aanpak voor AI ontwikkeld”, vertelt Bernd Greifeneder, CTO van Dynatrace. “Daarmee stellen wij klanten in staat hun cloud-omgevingen te vereenvoudigen en meer tijd te besteden aan innovatie. Omdat Dynatrace automatisch afhankelijkheden in de totale cloud-omgeving van bedrijven ontdekt en in kaart brengt, kan de Davis AI-engine nauwkeurig de oorzaak van problemen achterhalen, in plaats van simpelweg gissen op basis van correlaties. Deze aanpak is nu verder verbeterd met de mogelijkheid externe data toe te voegen ter verrijking van onze real-time topologische modellen. Tevens is er geen leerperiode meer nodig, in tegenstelling tot alternatieve oplossingen, waardoor onze aanpak vooral effectief is voor zeer dynamische cloud-omgevingen.” 

Ontwikkeling zelfherstellende workflows

“De deterministische AI van Dynatrace geeft ons vertrouwen in de antwoorden en automatische remediatie, zonder menselijke interactie, voor autonome cloud-toepassingen”, zegt Jonathan Hayes, VP Global IT Service Excellence van Experian. “Wetende dat Dynatrace nauwkeurige antwoorden in de context levert, kunnen wij betere zelfherstellende workflows ontwikkelen. Die gaan handmatige interventies bij het oplossen van regelmatig voorkomende problemen overbodig maken.” 

Over Dynatrace

Dynatrace is marktleider in software intelligence voor zakelijke cloudtoepassingen. Het AI-gebaseerde platform van dit bedrijf levert volledig geautomatiseerd antwoorden en data op over de beschikbaarheid en performance van applicaties, in de hedendaagse hypercomplexe cloude en hybride omgevingen. Gebaseerd op diepgaande inzichten in elke gebruiker en transactie. Marktleidende bedrijven, waaronder 72 uit de Fortune top 100, vertrouwen op Dynatrace voor het optimaliseren van de digitale experiences, versnellen van innovaties en moderniseren van hun IT-operaties. Meer informatie over Dynatrace is te vinden op dynatrace.com op de blog van het bedrijf en via Twitter @dynatrace

Stuur een reactie