Dynatrace introduceert AutomationEngine voor intelligente cloudautomatisering

Utrecht, 16 februari 2023Dynatrace, gespecialiseerd in software intelligence, introduceert de AutomationEngine. Deze nieuwe platformtechnologie biedt een intuïtieve interface, een no-code en low-code toolset en Davis causale AI-functionaliteit om teams in staat te stellen antwoordgestuurde automatisering uit te breiden over onbegrensde BizDevSecOps-workflows. Dynatrace AutomationEngine is ontworpen om antwoordgestuurde automatisering te leveren die organisaties helpt efficiënter binnen clouds te werken, sneller en veiliger te innoveren en consistent betere bedrijfsresultaten te garanderen.

Toepassingsvoorbeelden van AutomationEngine zijn:
Geautomatiseerd herstel en progressieve levering om software continu te evalueren aan de hand van specifieke meetbare service level objectives (SLO’s).
Geautomatiseerde routering van door Dynatrace Application Security ontdekte kwetsbaarheden naar de juiste mensen en het aantal valse meldingen reduceren, om snelle actie te garanderen.
Voorspelling van de toekomstige behoeften aan cloudinfrastructuur en computerresources en automatisering van provisioning, om een superieure klantervaring te helpen garanderen.

“Dynatrace stelt ons in staat alle observatie- en securitydata te gebruiken om onze steeds complexere cloudomgeving op een intelligente wijze te automatiseren”, zegt Alex Hibbitt, Engineering Director, SRE en Fulfillment bij albelli-Photobox Group. “Het platform maakt gebruik van causale AI, die nauwkeurige en verklaarbare antwoorden geeft welke wij kunnen vertrouwen. De nieuwe AutomationEngine past Dynatrace AIOps toe op onze data, terwijl de no-code en low-code toolset en vooraf gedefinieerde acties het eenvoudig mogelijk maken om taken te automatiseren waarvoor eerder technische input nodig was. Deze verbeteringen aan het Dynatrace-platform stellen ons in staat om de samenwerking tussen onze teams te verbeteren, de service-efficiëntie te verbeteren en het risico op fouten te verkleinen door handmatige interacties te elimineren.”

“De complexiteit, schaalbaarheid en dynamiek van moderne cloudomgevingen, gecombineerd met een toenemende implementatiefrequentie, vereisen een intelligente automatisering om probleemloze leveringen en uitzonderlijke klantervaringen te garanderen”, zegt Bernd Greifeneder, oprichter en Chief Technology Officer bij Dynatrace. “Het combineren van nauwkeurige, causale AI-antwoorden van observaties, beveiliging en bedrijfsdata uit productieomgevingen met automatisering zorgt voor een feedbacklus die de automatisering intelligenter en waardevoller maakt. Nu kunnen de verantwoordelijke teams deze antwoordgestuurde automatisering uitbreiden naar een vrijwel onbeperkt aantal use-cases. Voorbeelden daarvan zijn het reageren op veranderende gebruikerservaringen, het uitschakelen van functies om veiligheids- of kwaliteitsredenen en het managen van seizoensinvloeden. Maar ook het verbeteren van de software-orkestratie om externe factoren weer te geven, van weersvoorspellingen tot energieverbruik, om bijvoorbeeld vertragingen in de supply chain te voorkomen. De nieuwe Dynatrace AutomationEngine maakt dit allemaal mogelijk en duwt daarmee de markt richting een wereld waarin clouds autonoom werken en software perfect functioneert.”

Meer informatie over deze introductie is te lezen in de blog over Dynatrace AutomationEngine
Wie zelf wil ervaren hoe de cloud op een intelligente wijze te automatiseren is kan zich registreren voor een gratis proefperiode van 15 dagen.

Over Dynatrace

Dynatrace levert software intelligence voor het vereenvoudigen van de zakelijke cloudcomplexiteit en het versnellen van digitale transformatie. Het AI-gebaseerde platform van Dynatrace levert volledig geautomatiseerd antwoorden en data op over de beschikbaarheid en performance van applicaties, de onderliggende infrastructuur en de gebruikersexperience. Daarom vertrouwen toonaangevende bedrijven op Dynatrace voor het moderniseren en automatiseren van hun cloudoperaties, sneller softwareversies introduceren en het optimaliseren van digitale experiences. Meer informatie over Dynatrace is te vinden op dynatrace.com op de blog van het bedrijf en via Twitter @dynatrace

Leave a comment