Cloudera maakt betrouwbare, veilige en verantwoorde AI mogelijk

  • Bedrijven vertrouwen Cloudera met ruim 25 miljoen terabyte aan data
  • Vertrouwde data is de basis voor vertrouwde AI

Amsterdam, 7 juni 2023Cloudera introduceert een kant-en-klare blauwdruk voor ‘Large Language Model’ (LLM). Daarmee helpt deze specialist in hybride data haar klanten om generatieve AI op een schaalbare wijze te gebruiken op basis van de eigen data en context, met beveiliging en governance. CEO Rob Bearden maakte dit bekend tijdens het analistenevenement The Six Five Summit.

Waarde uit data halen
Cloudera stelt organisaties in staat om waarde uit hun data te beheren en te halen, in private en publieke cloudomgevingen. Cloudera’s open data lakehouse integreert de mogelijkheden van een datawarehouse en een data lake voor business intelligence, AI en machine learning (ML). Daarbij hebben bedrijven de flexibiliteit om deze oplossingen met dezelfde ervaring te implementeren in de private en publieke cloud.  

LLM met bedrijfsdata

Om meer waarde uit data te halen en op een betrouwbare, veilige en verantwoorde manier te slagen met zakelijke AI, biedt Cloudera’s ‘LLM Chatbot Augmented with Enterprise Data’ een blauwdruk voor generatieve AI op basis van grote taalmodellen, voor bedrijven. Hoewel openbaar beschikbare AI-tools aantrekkelijk zijn voor bedrijven, moeten ze deze interactieve ervaringen bouwen op hun eigen data in de juiste context, zonder gevoelige data te delen met externe diensten. Met Cloudera’s aanbod kunnen bedrijven eigen AI-applicaties bouwen, mogelijk gemaakt door een open source LLM naar keuze, op basis van hun data. Deze applicaties worden intern gehost, waardoor alle ontwikkelaars en andere afdelingen, dus niet alleen data scientists en ML-teams, worden ondersteund met echt democratiserende AI.

Hybride open data lakehouse

“Cloudera heeft een best-in-class hybride open data lakehouse-oplossing ontwikkeld”, zegt Daniel Newman, CEO en hoofdanalist van The Futurum Group. “Het beheer van 25 miljoen terabyte aan data voor klanten is vergelijkbaar met hyperscalers. Dit plaatst Cloudera in een unieke positie om bedrijven te helpen meer waarde uit hun data te halen, ongeacht waar deze zich bevindt. Tegelijkertijd is die data klaar voor AI, zodat bedrijven kunnen profiteren van de huidige en toekomstige AI-ontwikkelingen.”

“De immense hoeveelheid data onder beheer plaatst Cloudera inderdaad in een unieke positie om generatieve AI-gebaseerde applicaties op basis van Open Data Lakehouse in een bedrijfscontext aan te sturen”, voegde Rob Bearden toe. “Generatieve AI en grote taalmodellen zijn slechts zo goed als de data waarmee ze zijn getraind, terwijl ze ook de juiste context nodig hebben. Om deze modellen en AI succesvol te laten zijn, moeten ze worden vertrouwd en het vertrouwen op AI begint met vertrouwen in je data.”
 
Negen van de tien
Gemiddeld vertrouwen negen van de tien grootste internationale bedrijven in verschillende markten Cloudera hun data toe. Dit resulteert in zo’n 25 miljoen terabytes aan data die worden beheerd met oplossingen van Cloudera. Onlangs heeft Cloudera de tweede grootste financiële dienstverlener in Zuidoost-Azië, OCBC Bank, in staat gesteld om AI op een schaalbare wijze binnen de gehele organisatie te integreren en zo meer klantinnovatie en operationele efficiëntie te stimuleren. Als gevolg hiervan kon OCBC Bank haar winst verhogen door realtime contextuele data te analyseren van klantgesprekken met betrekking tot verkoop, service en andere toepassingen.

Investeren in AI-adoptie

“De AI-markt verandert snel. De realiteit is dat data en bedrijfscontext de succesfactoren zullen zijn van elk LLM- of AI-model”, aldus Bearden. “Cloudera helpt bedrijven al jaren waarde te halen uit AI en ML. We zullen blijven innoveren en zwaar investeren in onze volledige productsuite, zodat klanten kunnen profiteren van betrouwbare, veilige en verantwoorde op AI gebaseerde applicaties.”

Meer informatie over Cloudera’s LLM Chatbot Augmented with Enterprise Data is te vinden op:

Enterprise AI

LLM ChatBot Augmented with Enterprise Data, open source pre-trained instruction-following LLM (Large Language Model).Leave a comment