Arista verbetert cloud networking met CloudEOS

6 november 2019 – Arista Networks, marktleider in software gebaseerde cloud networking oplossingen, introduceert het multicloud netwerkplatform CloudEOS. Deze oplossing helpt organisaties met de netwerkconnectiviteit naar een multicloud en cloud native omgeving, met behulp van consistentie functionaliteit voor segmentatie, telemetrie, monitoring, provisioning en trouble shooting binnen hun campusinfrastructuur, het datacenter en de cloud. CloudEOS is direct beschikbaar voor Amazon Web Services en Microsoft Azure en in het volgende kwartaal tevens voor Google Cloud.

CloudEOS biedt de volgende twee mogelijkheden:

  • CloudEOS Multi Cloud: een snel presterende virtual machine die de netwerkconnectiviteit standaardiseert naar en tussen publieke clouds, waardoor alle netwerkoperaties eenvoudiger worden. Tevens wordt softwaregebaseerde provisioning mogelijk gemaakt met veelgebruikte DevOps tools.
  • CloudEOS Cloud Native: EOS toegepast als Kubernetes Container Network Interface, of stand-alone Kubernetes-container, voor ondersteuning van bestaande netwerkomgevingen binnen pure cloud-omgevingen.

CloudEOS-attributen
CloudEOS biedt ook uitgebreide ondersteuning voor het ‘pay-as-you-go’ gebruik van Amazon Web Services, Google Cloud en Microsoft Azure. Daardoor wordt het mogelijk een realtime schaalbare capaciteit en bijbehorend kostenmodel voor cloud networking toe te passen, die automatisch worden afgestemd op de applicatiebehoefte. Dit is volledig softwarematig aan te sturen door middel van DevOps-tools zoals Terraform. CloudEOS versleuteld automatisch alle data die publieke verbindingen passeert en verandert ook continue IPSEC-sleutels, om versleuteld verkeer op het hoogste securityniveau te garanderen.

EOS uitgebreid voor cloud-omgevingen
CloudEOS Cloud Native biedt volledige netwerkondersteuning voor containerimplementaties die deel uitmaken van een Kubernetes-cluster. Door dezelfde operationele beleving te bieden voor fysieke en virtuele netwerken, maakt CloudEOS Cloud Native het mogelijk dezelfde beheer- en ontwikkeltools te gebruiken als in andere delen van de netwerkinfrastructuur.

Consistentie vanaf de cliënt tot in de cloud
CloudEOS ondersteunt consistente netwerksegmentatie voor de campusinfrastructuur, het datacenter en publieke clouds, gebaseerd op bewezen open standaarden. Daardoor hoeven netwerkoperators niet langer verschillende technieken en tools te gebruiken voor het segmenteren en scheiden van al het netwerkverkeer in de volledige netwerkinfrastructuur van hun organisatie. CloudEOS stuurt al het dataverkeer automatisch en dynamisch langs de meest effectieve en efficiënte netwerkverbindingen, op basis van de realtime topologie, verkeersstromen en kosten per verbinding. Alle geïnstalleerde onderdelen van CloudEOS dragen bij aan een consistente experience en network operating model.

“Het is fascinerend om te zien hoe een klant binnen enkele minuten honderden netwerkverbindingen over meerdere cloudaanbieders uitrolt, zonder ooit een netwerk-CLI aan te raken”, zegt Douglas Gourlay, vice president en general manager van Arista. “CloudEOS vereenvoudigt het gebruik en beheer van netwerken voor elke cloud-omgeving, op een veilige, verklaarbare en flexibele wijze.”

“Als organisaties een multicloud-strategie hebben geïmplementeerd, neemt de operationele last voor netwerkteams vaak aanzienlijk toe”, zegt PJ Kirner, CTO van Illumio. “Net zoals Arista die gevolgen sterk vereenvoudigt met consistente cloudnetwerken, biedt Illumio een oplossing voor consistente microsegmentatie van applicaties in elke cloud. Het verheugt ons de samenwerking met Arista te continueren met als doel het dagelijks werk van vaak overbelaste netwerkteams te vereenvoudigen.”

Over Arista Networks
Arista Networks is opgericht om software gedreven cloudnetwerkoplossingen te leveren voor de opslag- en computeromgevingen in grote datacenters en campusnetwerken. De awards winnende Arista-platformen voor Ethernet-netwerken van 10 tot 100 gigabits per seconde, herdefiniëren de flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Arista Networks heeft al meer dan 20 miljoen poorten voor cloud computing geleverd, gebaseerd op het geavanceerde EOS-besturingssysteem en CloudVision. Het bedrijf richt zich volledig op open standaarden voor private, publieke en hybride cloud-oplossingen en heeft een wereldwijd partnernetwerk voor de levering en ondersteuning van alle producten. Meer informatie is te vinden op: http://www.arista.com
ARISTA, EOS, CloudVision, Cloud Tracer en vEOS router behoren tot de geregistreerde en ongeregistreerde handelsmerken van Arista Networks, Inc. Andere genoemde bedrijf- en productnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

Stuur een reactie