Arista introduceert 7130L-serie ‘ultra-low’ latency switchplatform

Amsterdam, 11 maart 2019 – Arista Networks, marktleider in software gebaseerde cloud networking oplossingen, introduceert de 7130L-serie netwerkswitches. Een nieuwe generatie ultra-low latency en  high-precision netwerkplatform, met 5 nanoseconden switching en niet te detecteren jitter.

De 7130L-serie consolideert FPGA-gebaseerde netwerkapplicaties, zoals MetaMux, waardoor data- aggregatie met een bijzonder lage latency mogelijk wordt. Daardoor is dit nieuwe platform met name geschikt voor de snelle verbindingen van elektronische handelsplatformen met beurzen, waarbij MetaWatch netwerkpakketten voorziet van een tijdstempel en kan aggregeren voor data-analyses en compliancy. De 7130L-serie is vanaf deze maand in vijf configuraties leverbaar.

Gebaseerd op Metamako-acquisitie

Dit is het eerste Arista-switchplatform gebaseerd op de Metamako-acquisitie van vorig jaar september. Behalve voor het verwerken van Arista’s netwerkapplicaties kunnen klanten met ontwikkelkits en IP Cores ook snel eigen netwerkapplicaties voor de 7130L-serie ontwikkelen en implementeren. Onder andere door gebruik te maken van de FPGA-technologie van de Xilinx UltraScale+™ familie. Arista’s L-serie combineert deze nieuwste FPGA-functionaliteit met uitgebreide Layer 1+ functionaliteit om de kosten en complexiteit te reduceren, inclusief signaalregeneratie, poortspiegeling en mediaconversie.

FPGA-technologie voor kritische netwerkapplicaties

Het 7130L-platform is geoptimaliseerd voor Arista’s netwerkapplicaties, zoals MetaMux en MetaWatch. MetaMux werkt aanzienlijk sneller op de 7130L-serie en kan daardoor in gemiddeld 39 nanoseconden data-aggregaties uitvoeren. Verder biedt het flexibel te configureren multiplexer-modi (mux) van 48:1 tot meerdere 4:1 instanties, terwijl de MetaWatch-applicatie in nanoseconden tijdstempels plaats. Deze nauwkeurigheid verbetert de registratie, monitoring en analyse voor kritische netwerkapplicaties.

Maatwerkapplicaties

Klanten kunnen ook eigen applicaties eenvoudig op een Arista 7130L implementeren. De bijgeleverde ontwikkeltoolkit geeft namelijk volledige en onbeperkte toegang tot alle FPGA-functionaliteit. Tevens biedt Arista ingebouwde templates om applicaties sneller te kunnen ontwikkelen en implementeren. Tenslotte vereenvoudigt Arista MOS de systeemmonitoring, het FPGA-imagemanagement en andere kritische resources, waardoor ontwikkelaars zich meer kunnen focussen op hun applicatiefunctionaliteit. 

Samenvatting belangrijkste functionaliteit

  • FPGA-technologie met MetaMux benutten voor het invoeren van orders op elektronische handelsapplicaties met een lage latency van 39ns multiplexing
  • Nauwkeurige tijdstempels op 48 poorten geaggregeerd op een 32GB niet-blokkerend buffergeheugen, met MetaWatch voor eenvoudigere tapaggregatie van de infrastructuur
  • Xilinx UltraScale+™ FPGA’s bieden 50% meer interfaces, een grotere capaciteit en geheugen voor de ontwikkeling en implementatie van geavanceerde ingebouwde netwerkapplicaties
  • Door Arista ondersteunde ontwikkeltoolkits en IP Cores voor het ontwikkelen van eigen applicaties

Programmeerbare FPGA’s

“Het verheugt ons de nieuwe FPGA-gebaseerde 7130-serie te kunnen introduceren”, zegt Martin Hull, Associate Vice President  Systems Engineering & Platforms van Arista Networks. “Deze combineert switchen met een bijzonder lage latency en de nieuwste generatie programmeerbare FPGA’s. Verder worden ze geleverd met vergaand configureerbare Arista netwerkapplicaties voor kritische toepassingen.” 

Over Arista Networks

Arista Networks is opgericht om software gedreven cloudnetwerkoplossingen te leveren voor de opslag- en computeromgevingen in grote datacenters en campusnetwerken. De awards winnende Arista-platformen voor Ethernet-netwerken van 10 tot 100 gigabits per seconde, herdefiniëren flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Arista Networks heeft al meer dan 20 miljoen poorten voor cloud computing geleverd, gebaseerd op het geavanceerde EOS-besturingssysteem en CloudVision. Het bedrijf richt zich volledig op open standaarden voor private, publieke en hybride cloud-oplossingen en heeft een wereldwijd partnernetwerk voor de levering en ondersteuning van alle producten.

Meer informatie is te vinden op: http://www.arista.com 

 

ARISTA, EOS, CloudVision, Cloud Tracer en vEOS router behoren tot de geregistreerde en ongeregistreerde handelsmerken van Arista Networks, Inc. Andere genoemde bedrijf- en productnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

Stuur een reactie