Arista breidt Open Cloud Networking uit in samenwerking met Microsoft

Amsterdam, 7 mei 2020 – Arista Networks, marktleider in software gebaseerde cloud networking oplossingen, breidt het aanbod uit met Arista switches voor SONiC (Software for Open Networking in the Cloud). Via een nieuwe Arista SAI (Switch Abstraction Interface) krijgen klanten de flexibiliteit om SONiC-software te installeren op Arista’s switchplatformen. Zo kunnen zij alle voordelen van open source software combineren met het Arista EOS voor netwerken met een hoge beschikbaarheid en prestaties.

Arista SAI

Een nieuwe SAI-laag maakt het mogelijk SONiC te installeren op Arista switches, waardoor gebruikers de voordelen van het Arista switchontwerp en de platformdrivers ervaren in combinatie met SONiC. SONiC is het open source besturingssysteem dat op verschillende hardwareplatformen van leveranciers kan bestaan en is oorspronkelijk door Microsoft ontwikkeld voor het Azure cloudplatform.

Arista SAI biedt klanten de mogelijkheid te standaardiseren op open-source software voor consistentie binnen hun hele infrastructuur en daarbij te profiteren van alle voordelen die Arista’s platformen bieden. De Arista SAI combineert bewezen stabiele netwerksoftware met moderne streaming telemetrie, uitgebreide troubleshooting tools en Arista’s technische support voor geïntegreerde hard- en software.

Samengevat biedt de Arista SAI:

  • Keuzevrijheid uit de hoge snelheid Arista-platformen voor leaf en spine-netwerken van datacenters
  • Verlagen van de OPEX door gebruik van DevOps-tools voor het consistent automatiseren van netwerk- en serverimplementaties
  • Streaming van diepgaande telemetrie met behulp van OpenConfig API’s
  • Schaalbare en uitgebreide functionaliteit voor het analyseren en oplossen van netwerkfouten op basis van de ervaring met cloudomgevingen
  • 24×7 wereldwijde technische ondersteuning door Arista’s service-organisatie voor zowel de SAI als vragen over het gehele platform, om de gebruikerservaring te verbeteren

Beschikbaarheid
Arista switches met SONiC-ondersteuning worden geleverd als een besturingssysteem in aanvulling op het standaard meegeleverde EOS. Klanten kunnen daardoor kiezen tussen Arista EOS en Arista SAI met SONiC. Tevens zijn Arista-platform met een SAI eenvoudig te migreren naar EOS, indien klanten willen doorgroeien naar de uitgebreidere EOS-software met meer netwerkrollen. Het open source SONiC-besturingssysteem is momenteel al beschikbaar voor een selecte groep klanten. In de tweede helft van 2020 wordt Arista’s SAI toegevoegd aan de 7050X en 7060X switchplatformen.

Voordelen Open Network Software
Klanten die grootschalige netwerkomgevingen implementeren hebben behoefte aan een consistente infrastructuur. De keuze voor open source software biedt hen de flexibiliteit om te kiezen voor een groter aanbod aan hardwareplatformen. Tevens kunnen de netwerkbeheerders zo’n omgeving beter personaliseren naar de eigen behoeften voor beschikbaarheid, schaalbaarheid en management, met uniforme workflows voor het ontwikkelen, testen en implementeren van diensten. Door open network software te implementeren kunnen bedrijven ook eenvoudiger innovaties in de ‘merchant’ chipsector benutten en sneller nieuwe technologie voor cloudnetwerken toepassen.

Lange termijn samenwerking
“Dit nieuwe initiatief is een volgende stap in de lange termijn samenwerking tussen Arista en Microsoft tijdens onze gezamenlijke reis naar cloud networking”, zegt Dave Maltz, Distinguished Engineer van Microsoft. “Deze uitbreiding van de SONiC-ondersteuning maakt het voor onze klanten mogelijk de voordelen van Arista’s uitgebreide portfolio met een hoge kwaliteit systeemontwerp en wereldwijde ondersteuning te gebruiken voor een bredere adoptie van cloud networking.”

“Arista heeft al een rijke historie in het ondersteunen van open networking en bijdragen aan SONiC”, zegt Anshul Sadana, Chief Operating Officer van Arista Networks. “Arista-switches met ondersteuning voor SONiC maakt de keuze voor open-source software beter toegankelijk voor bedrijven en hun datacenters. Wij helpen klanten bij het realiseren van cloudtransformaties op basis van flexibiliteit, automatisering en moderne analyses, ondersteund door onze wereldwijde engineering en technische support.”

Meer informatie over Arista Open Networking, inclusief de switches met SONiC-ondersteuning, is te horen tijdens een presentatie op de 2020 Open Compute Virtual Summit (vOCP), woensdag 13 mei om 19.00 uur CET. Daarna is op 27 mei nog een speciaal Arista Open Networking webinar te volgen.

Over Arista Networks
Arista Networks is opgericht om software gedreven cloudnetwerkoplossingen te leveren voor de opslag- en computeromgevingen in grote datacenters en campusnetwerken. De awards winnende Arista-platformen voor Ethernet-netwerken van 10 tot 100 gigabits per seconde, herdefiniëren de flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Arista Networks heeft al meer dan 20 miljoen poorten voor cloud computing geleverd, gebaseerd op het geavanceerde EOS-besturingssysteem en CloudVision. Het bedrijf richt zich volledig op open standaarden voor private, publieke en hybride cloud-oplossingen en heeft een wereldwijd partnernetwerk voor de levering en ondersteuning van alle producten. Meer informatie is te vinden op: http://www.arista.com

ARISTA, EOS, CloudVision, Cloud Tracer en vEOS router behoren tot de geregistreerde en ongeregistreerde handelsmerken van Arista Networks, Inc. Andere genoemde bedrijf- en productnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

Stuur een reactie