Arista breidt EOS uit voor datagestuurde cloud networking

Equinix, Palo Alto Networks, Red Hat, Slack, Splunk, VMware en Zscaler ondersteunen nieuwe EOS Network Data Lake architectuur

Amsterdam, 3 november 2021Arista Networks heeft het Extensible Operating System uitgebreid met de Network Data Lake (NetDL™), voor het nieuwe tijdperk van datagestuurde cloud networking. Deze belangrijke uitbreiding van de EOS-netwerksoftware wordt tevens verrijkt met de AI/ML-gebaseerde Autonomous Virtual Assist (Arista AVA™) en oplossingen van een groot aantal ecosysteem-partners. Het is namelijk ook de nieuwe basis voor ondersteuning van andere applicaties die netwerkdata gebruiken, analyseren en verrijken voor betere bedrijfsoplossingen.

De combinatie van EOS NetDL en AVA levert door ondersteuning van marktleidende partners waardevolle integraties op, die zowel de ervaringen van gebruikers als netwerkbeheerders verbeteren. Ze helpen alle netwerkoperaties te vereenvoudigen en organisaties te transformeren van een reactieve troubleshooting aanpak, naar een proactieve, voorspellende en resultaatgerichte manier van werken.

EOS Network Data Lake – een nieuwe horizon
Arista’s EOS wordt al jaren gebruikt voor het beheren van ruim 50 miljoen netwerkpoorten op campussen, in datacenters, in WAN-routers en de infrastructuren van telecom- en cloudproviders. EOS NetDL benut de tweede generatie EOS NetDB kern van het publish-subscribe state model met datastores en analyses voor alle databronnen in netwerken, zoals alerts, flows, full packet capture, controle plane traffic en device state streaming. Als aanvulling op de statusdata over Arista-apparatuur verrijkt EOS NetDL beschikbare netwerkdata via integraties met applicaties van derden. Deze verwerken, analyseren en verbeteren de inzichtelijkheid en voorspelbaarheid van de volledige dataset.

NetDL biedt een ‘single source of truth’ voor alle data en een uniforme sensor/collector architectuur voor forensische en analytische opsporing van bedreigingen, network packet brockers, netwerk detection & response en het monitoren van de netwerk- en applicatieperformance. Door nauw samen te werken met marktleidende partners, kan Arista haar klanten belangrijke businessvoordelen bieden met operationele inzichten gebaseerd op datagestuurde netwerkmodellen.

NetDL verbetert marktbreed ecosysteem
Arista’s EOS NetDL-architectuur wordt ondersteund door een marktbreed ecosysteem van partners, allemaal toegewijd aan het leveren van oplossingen en integraties voor datagestuurde netwerken. Dit EOS NetDL-ecosysteem biedt vele mogelijkheden om de basis netwerkdata te verrijken met contextuele waarden en analyses voor het creëren van operationele inzichten voor verschillende toepassingen.

De belangrijkste integraties van ecosysteempartners voegen waarde toe voor netwerksegmentatie en cloudsecurity, de Quality of Experience (QoE) van samenwerkingsapplicaties, het valideren van ontwerpen en implementaties, het inventariseren of gebruikte apparatuur nauwkeurig wordt getraceerd en het realtime datagebruik en de interacties van chatops/bot.

AVA verrijkt AI/ML
Arista benut de nieuwe EOS Network Data Lake tevens voor het uitbreiden van de AVA-functionaliteit voor AI-ondersteunde workflows. AVA is een AI-gebaseerd decision support system dat de schaalbaarheid van een cloudomgeving combineert met gecodeerde kennis en ervaring over netwerk- en securityoperaties. Het benut de breedte en diepte van verrijkte data in EOS NetDL voor het leveren van specifieke AI-functies voor het verbeteren van de netwerkoperaties en -engineering, onder andere op basis van praktijkcases met geavanceerde patroonherkenning.

De nieuwe datagestuurde netwerkaanpak helpt de efficiency, beschikbaarheid en beveiliging van moderne netwerken te verbeteren. AVA kan bijvoorbeeld network state data in NetDL gebruiken voor het monitoren van de prestaties van verbindingen om te voorspellen wanneer een kritische component het begeeft en daarover alvast een alarmmelding te sturen voordat de performance of beschikbaarheid worden beïnvloed. De combinatie van Arista AVA en EOS NetDL voegen voorspellende en adviserende intelligentie toe aan datagestuurde netwerkinfrastructuren.

“Arista introduceert de derde generatie van haar belangrijkste software”, zegt Ken Duda, oprichter en CTO bij Arista Networks. “Het vanaf scratch ontwikkelen van een netwerkgebaseerde ‘data lake’ fundering op onze bestaande netwerk state database maakt van Arista EOS NetDL een gedifferentieerd netwerk- en datagestuurd besturingssysteem. Deze toekomstbestendige multi-tenant en multi-modale data stack is ontworpen om klanten beter in staat te stellen te innoveren.”

Beschikbaarheid
Arista NetDL stelt een ecosysteem van strategische partners en ISV’s in staat om zowel markt- als klantspecifieke inzichten en oplossingen te leveren voor netwerkoperaties, integraties, cybersecurity, applicatie-/netwerkperformance en andere toepassingen. De nieuwe oplossing ondersteunt ook het Arista CloudVision-platform voor het automatiseren en inzichtelijk maken van netwerkoperaties. Momenteel zijn er al NetDL-integraties van partners beschikbaar en dit aanbod wordt de komende jaren verder uitgebreid.

Registreer hier voor het webinar over ‘Client Applications of EOS NetDL & EOS NetDL architecture’, op 2 december 2021.

Meer informatie is ook te lezen in de blog van President en CEO Jayshree Ullal.

Over Arista Networks
Arista Networks is opgericht om software gedreven cloudnetwerkoplossingen te leveren voor de opslag- en computeromgevingen in grote datacenters en campusnetwerken. De awards winnende Arista-platformen voor Ethernet-netwerken van 10 tot 100 gigabits per seconde, herdefiniëren de flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Arista Networks heeft al meer dan 20 miljoen poorten voor cloud computing geleverd, gebaseerd op het geavanceerde EOS-besturingssysteem en CloudVision. Het bedrijf richt zich volledig op open standaarden voor private, publieke en hybride cloud-oplossingen en heeft een wereldwijd partnernetwerk voor de levering en ondersteuning van alle producten. Meer informatie is te vinden op: http://www.arista.com

ARISTA, EOS, CloudVision, Cloud Tracer en vEOS router behoren tot de geregistreerde en ongeregistreerde handelsmerken van Arista Networks, Inc. Andere genoemde bedrijf- en productnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

Leave a comment