Arista breidt Cognitive Campus aanbod uit met 750 en 720 series switches

Flexibel schaalbare modulaire architectuur optimaliseert cliënt naar cloud-experience

Amsterdam, 5 november 2020 – Arista Networks, marktleider in software gebaseerde cloud networking, breidt het Cognitive Campus aanbod uit met de modulaire 750 series en de 720 series switches. Dankzij eenvoudigere functionaliteit voor het automatiseren van workflows en verbeterde security-oplossingen, verhogen 750 series switches de efficiency en verlagen ze de opex van netwerken met behulp van de modernste cloudtechnologie. Beide nieuwe series switches zijn vanaf dit kwartaal leverbaar.

Uitbreiding Cognitive Campus aanbod

Campusnetwerken moeten tegenwoordig een snel groeiende variëteit aan ‘endpoints’ ondersteunen, waaronder WiFi 6-toegangspunten, mobiele apparatuur en IoT-aansluitingen (Internet of Things). Deze trend vereist een hogere performance en efficiëntere energievoorziening via de netwerkinfrastructuur voor 5- en 10G access connectiviteit en 25G en 100G uplink connectiviteit. Migreren van 10G naar 40G is vaak kostbaar en uitdagend vanwege de noodzakelijke herbekabeling, terwijl 25G een kosteneffectieve optie is en 100G de hoogste performance biedt.

Om te kunnen anticiperen op bovenstaande uitdagingen introduceert Arista de 750 series. Dat is de eerste generatie high density switches die zowel 100G ondersteunen, als modulaire 1G tot 10G PoE (Power over Ethernet) aansluitingen. Uitgerust met geavanceerde securityfuncties, moderne IoT en realtime telemetrie. Tegelijkertijd introduceert het bedrijf een 720 series switch met 96-poorten.

‘End-to-end’ encryptie voor databescherming

Campussen veranderen van gebouwen met afzonderlijke ruimtes naar open werkomgevingen. Daardoor ontstaat de behoefte aan ‘end-to-end’ encryptie van alle communicatie. Oftewel een zero-trust aanpak met goed beveiligde segmentatie en encryptie om onderschepping door IoT- of BYOD-apparatuur (Bring Your Own Device) te voorkomen.

Arista’s 750 series biedt securityfunctionaliteit op basis van de gestandaardiseerde MACsec-encryptie en EVPN/VXLAN-segmentatie. Elke netwerkpoort van 10Mb tot 10G ondersteunt 256-bit encryptie, om de communicatie tussen apparatuur te beveiligen. Verder ondersteunen alle supervisor uplinks eveneens deze encryptie om beveiligde connectiviteit in het gehele netwerk te bewerkstelligen.

750 series innovaties

De nieuwe 750 series biedt cognitieve functionaliteit voor een continue en dynamische PoE- stroomvoorziening voor alle poorten. Dat is een kritisch aspect bij de implementatie van nieuwe generatie netwerken vanwege het snel groeiende aantal gebruikers, apparaten, end-points en IoT-systemen.

Voor klanten biedt de 750 series onderstaande voordelen:

 • voorspelbare performance met 400G uplinks en een op de toekomst voorbereide architectuur
 • consistente lage latency voor videoconferencing en andere realtime applicaties
 • ongekend hoge beschikbaarheid door een gescheiden switching- en control-plane
 • diepgaande monitoring door FlowTracker, in combinatie met de DANZ Monitoring Fabric en Awake Network Detection & Response (NDR)

Netwerkontwerp vereenvoudigen
De huidige netwerken zijn te complex door verschillende platformen, operating systemen, gesloten functionaliteit en beheertools van bestaande leveranciers. Om te kunnen inspelen op nieuwe trends zoals het snelgroeiende IoT en de impact van malware en COVID op de werkomgeving, hebben bedrijven betere beveiligingsfuncties en meer flexibiliteit nodig dan bestaande netwerken nu bieden.

Arista’s Cognitive Campus is een AI-gestuurde aanpak voor het integreren van bekabelde en draadloze netwerktoegang en een betere gebruikerservaring op basis van realtime datagestuurde analyses. Deze Cognitive Campus is gebouwd op de Arista Universal Cloud Networking (UCN) architectuur, het ruimschoots bewezen Arista EOS (Extensible Operating System) besturingssysteem en de CloudVision omgeving voor het consistent managen van alle operaties in alle netwerkdomeinen.

Samenvatting functionaliteit
CCS 750 series

 • eerste modulaire campussysteem met 100G uplinks voor in totaal 400G aan capaciteit
 • hoge dichtheid 1G tot 10G en 90W PoE, voor lange termijn investeringsbescherming
 • 5-slots systeem ondersteunt tot 240-poorten met 5 kaarten in slechts 7 rackunits hoogte
 • 8-slots model ondersteunt 384-poorten met 8 kaarten in 10 rackunits hoogte
 • flexibiliteit en redundantie op elk niveau

CCS 720 series met 96-poorten

 • meer capaciteit dan vaste 1 rackunit systemen
 • 96 mGig-poorten met 60W PoE
 • 25G en 100G uplinks voor eenvoudigere implementaties in moderne campusnetwerken

Over Arista Networks
Arista Networks is opgericht om software gedreven cloudnetwerkoplossingen te leveren voor de opslag- en computeromgevingen in grote datacenters en campusnetwerken. De awards winnende Arista-platformen voor Ethernet-netwerken van 10 tot 100 gigabits per seconde, herdefiniëren de flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Arista Networks heeft al meer dan 20 miljoen poorten voor cloud computing geleverd, gebaseerd op het geavanceerde EOS-besturingssysteem en CloudVision. Het bedrijf richt zich volledig op open standaarden voor private, publieke en hybride cloud-oplossingen en heeft een wereldwijd partnernetwerk voor de levering en ondersteuning van alle producten. Meer informatie is te vinden op: http://www.arista.com

ARISTA, EOS, CloudVision, Cloud Tracer en vEOS router behoren tot de geregistreerde en ongeregistreerde handelsmerken van Arista Networks, Inc. Andere genoemde bedrijf- en productnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

Stuur een reactie