Venafi krijgt investering van $100 miljoen voor groei en Machine Identity Protection Development Fund

29 november 2018 Venafi, gespecialiseerd in het beschermen van machine-identiteiten, krijgt een investering van $100 miljoen van TCV en de al betrokken investeerders Questmark partners en NextEquity partners. Het merendeel daarvan is bestemd voor het versnellen van de groei en versterken van Venafi’s marktleiderspositie. Verder wordt $12,5 miljoen beschikbaar gesteld aan ontwikkelpartners om het ecosysteem voor de bescherming van machine-identiteiten uit te breiden, via Venafi’s Machine Identity Protection Development Fund (FUND). TCV is één van grootste en gerenommeerde investeerders in snelgroeiende technologiebedrijven, zoals Airbnb, Alarm.com. Cradlepoint, Genesys, Netflix, Rapid7, Silver Peak, Splunk, Spotify en Zillow. Als onderdeel van de nieuwe financieringsronde treedt TCV-partner Jake Reynolds toe tot Venafi’s Raad van Bestuur.

 

Machine Identity Protection Development Fund

Venafi’s nieuwe Machine Identity Protection Development Fund is gericht op het sneller integreren van intelligentie voor machine-identiteiten, in allerlei apparatuur en machines binnen bedrijven. Dankzij de eerste storting van $12,5 miljoen kunnen ontwikkelaars, consultants, system integrators, start-ups en cybersecurityleveranciers een sponsoring aanvragen voor het bouwen van integraties die machine- identiteiten beter beschermen. Gericht op zowel een grotere zichtbaarheid voor Venafi’s klanten, als meer intelligentie en automatisering voor elke technologie die machine-identiteiten creëert en gebruikt.

 

Beveiligen machine-identiteiten

Vergelijkbaar met de gebruikersnamen en wachtwoorden voor het identificeren en authenticeren van mensen, stellen machine-identiteiten apparaten en machines in staat betrouwbare relaties te leggen voor het delen van gevoelige informatie. Omdat machine-identiteiten echter nog onvoldoende worden begrepen en beveiligd, zijn ze te misbruiken door cybercriminelen. Het Venafi platform beveiligt alle machine-identiteiten die gebaseerd zijn op encryptiesleutels en digitale certificaten, met volledig inzicht in het gebruik ervan, intelligentie en automatisering.

 

Identiteiten zijn fundering van security

Identiteiten zijn de fundering van security”, zegt Venafi CEO Jeff Hudson. “Onze digitale wereld bestaat uit steeds meer apparaten en machines, die allemaal een identiteit nodig hebben om ze goed te kunnen beveiligen. De maatschappij is zich al bewust van alle risico’s die gerelateerd zijn aan het onvoldoende beschermen van mensen hun identiteit en daarom investeren we jaarlijks meer dan $8 miljard aan het beveiligen daarvan. Veel organisaties zijn zich echter amper bewust van vergelijkbare risico’s die aan machine-identiteiten verbonden zijn, waardoor te weinig wordt geïnvesteerd in het beschermen daarvan. Die risico’s kunnen grote gevolgen hebben voor de wereldwijde digitale economie. TCV heeft een lange historie in het partneren met toonaangevende technologiebedrijven, zodat we blij zijn met de nieuwe samenwerking. Hun investering en kennis draagt eraan bij dat apparaten en machines veiliger met elkaar worden verbonden en communiceren, waaronder de hard- en software van slimme machines, virtuele servers, applicaties, containers etc.”

 

Groei versnellen

“Het TCV-team verheugt zich op de samenwerking met Venafi,” zegt Reynolds. “DevOps en IoT stuwen momenteel de groei van het aantal gebruikte machines voor cloud computing, virtualisatie en andere verbonden apparaten en systemen. Venafi heeft een sterke positie in het beschermen van alle type machine-identiteiten voor zakelijke gebruik en daarom ondersteunen wij hun team graag bij de verdere opschaling van het bedrijf in deze snelgroeiende markt.”

 

Over Venafi
Venafi is marktleider in het beschermen van de identiteiten van apparatuur en machines en het beveiligen van de communicatie en verbindingen daartussen. Ze beschermen alle typen identiteiten door het orkestreren van cryptografische sleutels en digitale certificaten voor SSL/TLS, IoT, mobiel en SSH. Venafi maakt zowel identiteiten als daaraan gerelateerde risico’s wereldwijd inzichtelijk, binnen het eigen bedrijfsnetwerk en alle mobiele, virtuele, cloud- en IoT-apparatuur. Gebaseerd op intelligentie en een geautomatiseerde aanpak van risico’s op het gebied van beveiliging en beschikbaarheid, door zwakke of gecompromitteerde apparatuur. Verder wordt de communicatie tussen alle betrouwbare apparatuur effectief beschermd en met onbetrouwbare apparatuur voorkomen.  

 

Met ruim 30 patenten levert Venafi innovatieve oplossingen voor ’s werelds meest veeleisende, veiligheidsbewuste Global 5000 organisaties. Tot hun klantenkring behoren de top vijf Amerikaanse ziektekostenverzekeraars, de top vijf Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, vier van de top vijf Amerikaanse, Britse en Zuid-Afrikaanse banken en vier van de top vijf Amerikaanse retailers. Bezoek voor meer informatie: http://venafi.com.

Over TCV

Sinds de oprichting in 1995 investeert TCV in snelgroeiende technologiebedrijven. Inmiddels hebben zij met $10 miljard de CEO’s van die bedrijven financieel ondersteund bij 115 IPO’s en strategische acquisities. Enkele bedrijven waarin TCV heeft geïnvesteerd zijn: Airbnb, Altiris, AxiomSL, Dollar Shave Club, EmbanetCompass, EtQ, ExactTarget, Expedia, Facebook, Fandango, GoDaddy, HomeAway, LinkedIn, Netflix, OSIsoft, Rent the Runway, Sitecore, Splunk, Spotify, Varsity Tutors en Zillow. Het hoofdkantoor van TCV is gevestigd in Menlo Park, Californië, terwijl ze ook vestigingen hebben in New York en London. Meer informatie is te vinden op: https://www.tcv.com/.

Stuur een reactie