Arista toont Any Cloud Networking voor Kubernetes

Amsterdam, 17 december 2018 – Arista Networks heeft een uitbreiding op het Any Cloud Platform gedemonstreerd voor Red Hat OpenShift en de Tigera Secure Enterprise Edition. Daarmee beschikt deze specialist in software-gebaseerde cloud networking over een consistente en veilige oplossing voor alle container workloads in fysieke en virtuele netwerken, die via Kubernetes worden beheerd. De oplossing integreert Arista’s containerized Extensible Operating System (cEOS®) en CloudVision® software in een CNCF-framework (Cloud Native Computing Foundation). De Tigera Secure Enterprise Edition zorgt voor een optimale netwerkbeveiliging en voortdurende compliancy voor Kubernetes-platformen, in private en publieke cloud-omgevingen, op basis van Tigera’s industriestandaard open source Calico-technologie. Arista’s cEOS met ondersteuning voor Tigera Secure Enterprise Edition komt in 2019 beschikbaar.

 

Uitbreiding Arista Any Cloud Platform

Met de toegevoegde ondersteuning voor Red Hat OpenShift en Tigera Secure biedt Arista Networks meer beveiligingsmogelijkheden voor klanten die gecontaineriseerde applicaties in private, publieke en hybride clouds implementeren. Deze integraties vergroten de toepasbaarheid van EOS-gebaseerde apparatuur binnen een open en schaalbaar ecosysteem, bestaande uit:

  • Arista cEOS-integratie met Tigera Secure containertoepassingen en netwerkbeveiliging gebaseerd op het Calico open source project;
  • Arista vEOS cloud-routing als een connectiviteitsplatform voor Kubernetes clusters die in private en publieke cloud-infrastructuren draaien;
  • Arista EOS- en CloudVision-software met Container Tracer beschikbaar op alle Arista-platformen ondersteunt nu ook Red Hat OpenShift Kubernetes, om alle workloads en de connectiviteit van containers voor netwerkbeheerders inzichtelijk te maken.

 

Multicloud-omgevingen beveiligen 

De toegevoegde componenten bieden klanten een consistente en veilige oplossing voor het beveiligen van multicloud-netwerken tegen lagere operationele kosten. Ze bieden tevens betere beveiliging voor het segmenteren van gecontaineriseerde workloads in Kubernetes. Arista’s EOS-extensies bieden klanten drie belangrijke verbeteringen voor het opschalen van hun Kubernetes-implementaties:

  1. één platform op open-standaarden gebaseerd voor netwerksegmentatie en een policy-framework, conform Tigera’s gecommercialiseerde Calico-implementatie;
  2. cognitieve compliancy-controles met de Container Tracer functionaliteit in Arista CloudVision
  3. nieuwe functies in Arista’s EOS-platformen met geïntegreerde cloud-routing op basis van de industriestandaard BGP-protocollen.

 

Arista Any Cloud Plaform voor Kubernetes 

De nieuwe oplossing gebruikt Arista virtual en cEOS softwarefuncties om een uniform bedrijfsoverschrijdend platform voor cloud-routing te bieden. Inclusief beter inzicht en beveiliging voor de commerciële OpenShift- en Calico-platformen van Red Hat en Tigera. Arista EOS is de kern van alle Arista-oplossingen voor cloud networking. Cloud-architecturen gebaseerd op EOS zijn tot honderdduizenden cpu- en opslageenheden te schalen met de inbegrepen implementatie- en managementfuncties.

 

Alle standaard API’s, automatisering-, beheer- en managementfuncties in EOS worden door Arista’s Any Cloud Platform voor Kubernetes ondersteund, inclusief geavanceerde streaming en telemetrie voor real-time probleemanalyse en forensisch onderzoek. Er zijn geen aanpassingen in de Kubernetes- omgeving nodig, omdat Arista’s Any Cloud-oplossing de standaard open source container networking interface (CNI) van de CNCF gebruikt, waarin Arista participeert.

 

Uitbreidbare software

“Uitbreidbare software is de basis van Arista’s strategie”, zegt Ken Duda, Senior Vice President en CTO van Arista Networks. “Met het daarop gebaseerde Arista EOS en CloudVision kunnen wij onze producten voortdurend voor meer toepassingen geschikt maken. Dankzij de samenwerking met Red Hat en Tigera helpt onze software gecontaineriseerde netwerktoepassingen te vereenvoudigen en beter te beveiligen.”

 

Over Arista Networks

Arista Networks is opgericht om software gedreven cloudnetwerkoplossingen te leveren voor de opslag- en computeromgevingen in grote datacenters en campusnetwerken. De awards winnende Arista-platformen voor Ethernet-netwerken van 10 tot 100 gigabits per seconde, herdefiniëren flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Arista Networks heeft al meer dan 15 miljoen poorten voor cloud computing geleverd, gebaseerd op het geavanceerde EOS-besturingssysteem en CloudVision. Verder is het bedrijf medeoprichter van het 25/50GbE consortium en toegewijd aan open standaarden. De producten van Arista Networks zijn te verkrijgen via een wereldwijd netwerk van distributeurs, systeem integrators en resellers. Meer informatie is te vinden op: http://www.arista.com

 

ARISTA, EOS, CloudVision, Cloud Tracer en vEOS router behoren tot de geregistreerde en ongeregistreerde handelsmerken van Arista Networks, Inc. Andere genoemde bedrijf- en productnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

Stuur een reactie